september 11, 2011

11.09 - Päev 4 (Rates - Portela de Tamel, 25,2 km)

Ärkasin hommikul sääselaulu saatel umbes 7 paiku. Kuna uni oli juba häiritud ning magama ma enam ei jäänud, siis otsustasin hakata sättima ennast teele. Märkasin, et ka teised palverändurid juba valmistusid minekuks. Kuna mu kaaslased veel magasid käisin rahulikult dussis, pakkisin korralikult oma asjad seljakotti ning läksin albergue hoovi piknikupinkide peale nautida oma hommikusööki. Panin mõned märkmed oma vihikusse ning sorteerisin kaasa võetud infopaberid. Sel päeval mina ja mu kaaseändurid olime viimased inimesed, kes lahkusid alberguest (veidi peale kella 9).

* Niiskuse pärast eile pestud riided olid hommikuks veel märjad. Riputasime neid kuivamiseks seljakotide peale ning suundusime teele.

Päevaplaan oli kõndida 16,3 km Barcelosesse ning jääda sinna ööseks alberguesse. Jõudes Barcelosesse avastasime, et seal ei olegi alberguet (või me kõndisime sellest lihtsalt mööda) ning läksime edasi veel 8,9 km Tamel'isse (kuhu jõudsime kella 17'ks). Hiljem meile öeldi, et albergue oli Barcelinoses ehk siis Barcelose eeslinnas. Miskipärast me seda ei märganud.

* Kuna tegu oli pühapäevse päevaga, siis kõik poed teel olid kinni. Edaspidi teadsin, et laupäeval tuleb varuda pühapäevaks endale piisavalt toidu teele. Kuna meie eelarved olid piiratud, siis esialgu üritasime vältida söömist restoranides.

Esimene teelõik kulges mööda mõnusat kiviaiaga piiratud kruusateed. Vahepeal ristusime ka teiste, ilmselt Inglismaalt pärit eakate palverändurite rühmaga.
Teele jäid ka viinamarjaistandused. Ilmselgelt ei suutnud pidada kiusatusele vastu ning võtsime mõned marjad proovile.
Ühe veeallika ääres avastasime sellist elukat.
Edaspidine teekond kuni Barceloseni kulges mööda tagasihoidliku liiklusega sõidu- ja munakiviteid. Vahel teede äärtes laiutasid maisipõllud.
Teiselt poolt silda on Barcelos. 16 km on käidud.
Kukk on ilmselt Portugalis mingi tähendusega sümbol. Puhkame jalga ning mõtleme, et kus võiks olla Barcelose albergue.

Ilmselt on see Portugali kommunistide peakorter :))
Kõndisime Barcelosest mööda ning avastasime väga mõnusa puhkepaika. Peale meid samal ajal naudis selle palveränduri "spa" mõnusid veel üks saksa paar.
Peenkruusatee, mis viib Tamelisse
Püsti magavad lambad
Tamel albergue naabrid
Teadsime, et Tamelis on üsna uus albergue. Kuid jõudes kohale see ületas meie ootusi. Koht on tõesti väga uus ja kaasaegne. Söögisaal, köök, puhketuba, pesemisruumid ja magamistoad on väga mugavad. Pealegi hospitalerod olid samuti väga sõbralikult ning rääkisid väga selges inglise keeles. Söögisaalis seisis ka läpakas, mida saime õhtul kasutada oma kodustle e-mailide kirjutamiseks. Köök oli hästi varustatud ning sõbralikud hospitalerod pakkusid meie köögist ka toitaineid, mida saime endale õhtusöögi valmistamiseks kasutada.

* Albergue de Peregrinos "Recoleta"  * 35 voodikohta, 5 Eur

Õhtul märkasin, et ka prantslane Alain ning Ratese "kohalik mees", keda pidasin sealseks töölised olid samuti selles albergues. "Hmmm, kas ta on siis ka palverändur?" mõtlesin ma omaette.

Kuna eelmist ööd magasin üsna kehvasti, siis otsustasin täna minna varem magama ning jäingi üsna kiirelt tudule. Uni oli mõnus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar