juuni 25, 2012

25.06.2012 (päev 0) Tallinn - Barcelona - Irun

KOHALEJÕUDMINE

Lend Tallinnast Barcelonasse kestis umbkaudselt 4 tundi ning lennuk maandus Girona lennujaama plaanipäraselt kell 14:40.

Astudes lennukist välja tunnen koheselt, kuidas mu kopsud täituvad sooja lõunamaise õhuga. Hingan sügavalt sisse. See on nii tuttav, kuid samas ühe aastaga juba ununenud tunne. Mõnus! 

Oma 8-kilose käsipagasiga liigun mööda koridori väljapääsu poole. Lennujaam ei ole suur ning orienteerumine ei tekita raskust.

Lennujaamast Barcelonasse on 88 kilomeetrit ning sinna viib Barclona Bus. Bussipeatused ja piletite müügipunkt asub lennujaama peasissepääsult paremalt. Hetkeseisuga ühe suuna pilet maksab 15 eurot. Edasi-tagasi - 25 eurot. Kahjuks edasi-tagasi pilet kehtib vaid üks kuu ning see mulle ei sobi. Mu reis kestab 35 päeva.

Bussis töötab täisvõimsuses konditsioneer. Alguses kõik on väga tore, kuid viie minuti pärast hakkan värisema külmast. Nii hea, et võtsin kaasa oma pusa. Veel poole tunni möödudes ainult pusast enam ei piisa. Oleks suurepärane, kui saaksin katta ennast paksu talvetekkiga, kuid kahjuks sellist luksust bussides ei pakuta. Buss on täis rahvast, kuid keegi ei tee ilmselgest külmkambri effektist välja. Väärikalt kannatan tund aega kuni jõuame Barcelona Nordi. See on lõpppeatus. Hüppan rõõmuga bussist välja. On taaskord soe! Jeeeeeeeeeeeeeeee!


Minu esmane sihtmärk Barcelonas on Decathloni spordipood. Õnneks selle lahtioleku aeg on pikk (09:30 - 21:30) ning ma jõuan vajalikud ostud õigeaegselt tehtud. Imestan, kui suur ja kui asjalik on see pood. Müügil on absoluutselt kõik, mis on matkajale ja sportlasele vajalik jalatsitest erivarustuseni. Hinnad on taskukohased. Näiteks, reguleeritavad käimiskeppid läksid mulle maksma veidi alla 20 eurot. Lihtne lamamismatt: 5 eurot.


 Ööbuss Iruni lahkub Barcelona Nordist kell 22:15. Aega on täpselt nii palju, et linnas veidi ringi vaadata. Kõigepealt tutvun Barcelona Cathedraliga ning võtan osa seitsmesest missast. Seejärel jalutan Ciutadella pargist läbi ning suundun mere äärde. Peale pika jalutust mööda promnaadi pööran tagasi südalinna, Gooti kvartalisse. Täpselt kümneks jõuan taaskord bussijaama.

Hoogne jalutus ettevalmistamiseks tõsisemaks matkaks on tehtud!

Bussijaamas on palju rahvast.

Buss, mille lõpppeatus on Irun, täitub üsna kiirelt. Märkan, et reisijate seast on päris palju seljakottidega rändajaid. Järeldan, et suurim osa neist on palverändurid. Huviga jälgin kõike bussis toimuva, kuid eelistan siiski olla omaette.


Teel Iruni buss teeb mitmed peatused (5?). Suurim osa rahvast väljub Pamplonas (kell 04:10) ja San Sebastianis (kell 05:05). Lootsin, et saan sõidu ajal magada, kuid tühja. Alles jäin tukkuma, kui tuli esimene peatus ning seejärel teine ja kolmas jne. Saabusime Iruni kella kuueks - mina ja veel 2 seljakotita reisijat.

Noh väga tore! Olen ainuke palverändur, kes alustab täna teed Irunist...

2 kommentaari:

  1. Alla! Pean sulle südamele panema, et sa oma blogipidamist jätkaksid :) Varsti tuleb ju uus camino ja siis lähevad juba kõik erinevatel rännakutel kogetud mõtted/tunded sassi :) Pealegi on see ju hea ettevalmistus järgmiseks rännakuks :)

    VastaKustuta
  2. Tere Kristel,
    kindlasti jätkan kirjutamist. Loodan, et aprilliks saan veel nii üht kui ka teist kirja :) Caminol ma pidasin päevikut, kuid selle blogisse ümberkirjutamine (taaskord läbi elamine) on üsna vaevaline...

    VastaKustuta